Ervaring/Opleiding

Ervaring
Vanaf 1 september 2000 ben ik advocaat. Heel bewust heb ik gekozen voor een advocatenkantoor waar ik mij kon richten op het bouwrecht: als zoon van een hoofduitvoerder in de woningbouw en kleinzoon van twee Groningse aannemers lag de keuze voor bouwrecht voor de hand. Wat ik onder bouwrecht versta, is hier te vinden: rechtsgebieden.

Vanaf 1 januari 2011 ben ik zelfstandig ondernemer. Onder de naam Fundament Advocatuur B.V. voer ik mijn praktijk als advocaat op het gebied van het bouwrecht, vanaf de initiatieffase tot de vergunningfase, de aanbesteding en de uiteindelijke bouw. Tot voorbij de oplevering. Met mijn jarenlange ervaring in de bouw is uw zaak bij mij in goede handen.

Opleiding
Mijn keuze voor het bouwrecht is een bewuste keuze. Ik vind bouwrecht verreweg het meest interessante rechtsgebied. Daarnaast zijn de ontwikkelingen binnen een beperkt aantal rechtsgebieden beter bij te houden. Zo onderscheidt een ‘specialist’, een advocaat die zich via opleidingen heeft gericht op een beperkt aantal rechtsgebieden, zich van een ‘generalist’, een advocaat met een algemene praktijk. Hierbij de door mij gevolgde specialisatieopleidingen:

Orde van Advocaten
Als advocaat ben ik gebonden aan de regels die de Advocatenwet voorschrijft. Onderdeel daarvan is dat de Orde van Advocaten mijn kantoor controleert op mijn kantoororganisatie (voldoende verzekerd, bereikbaarheid, overdracht van cliënten bij ziekte of overlijden, voldoende opgeleid). De Orde verplicht ieder advocatenkantoor om een kantoorklachtenregeling te hebben en te publiceren. De kantoorklachtenregeling van mijn kantoor is hier op te vragen.

Privacy
De relatie tussen advocaat en cliënt vergt dat ik vertrouwelijk met informatie van de cliënt omga. De wet schrijft dat voor, maar ik heb daar geen wet voor nodig. Zo kent mijn site geen cookies, dat is voor mij vanzelfsprekend. De AVG maakt dat ik een privacyverklaring heb die ik met mijn cliënten deel. Hier is de privacyverklaring te vinden.